Zuid West Banden en Heuver Banden versterken samenwerking op landbouwgebied

- PERSBERICHT - Zuid West Banden en Heuver Banden intensiveren per direct hun samenwerking op landbouwgebied. Met dit partnerschap willen beide bedrijven hun positie als totaalleverancier van landbouwbanden, -wielen en luchtdrukwisselsystemen verder versterken en hun klanten in heel Nederland nog beter van dienst zijn. De samenwerking stelt hen in staat om efficiënter te opereren en een nog betere service te bieden aan bandenspecialisten, landbouwmechanisatiebedrijven, loonwerkers en agrariërs.

Complementaire waarden

Met bijna 100 jaar gezamenlijke kennis en ervaring als landbouwspecialisten, spelen Zuid West en Heuver in op de snel opeenvolgende veranderingen binnen de landbouwsector. Door de krachten te bundelen, kunnen zij garanderen een stabiele en betrouwbare partner te zijn, die meegaat met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dit is essentieel in een sector waar steeds meer samenwerkingsverbanden en schaalvergroting ontstaan.

‘’Een belangrijk onderdeel van onze samenwerking is het fundament, dat gelegd wordt voor verbeterde klantenservice. Razendsnelle levering blijft gegarandeerd en de mobiele service kan nu nog sneller schakelen om hulp te bieden’’, vertelt Elmer Wiemer, Financieel Directeur bij Heuver Group.

"Dankzij directe inkoop bij fabrikanten kunnen Zuid West Banden en Heuver Banden scherpe prijzen hanteren voor al hun producten. Dit zorgt ervoor dat onze klanten blijven profiteren van de meest competitieve prijzen, in combinatie met specialistisch advies en de beste service."

- Elmer Wiemer, Financeel Directeur bij Heuver Group.

Alliance als belangrijke bindende factor

De samenwerking tussen Zuid West Banden en Heuver Banden is mede ingegeven door het feit dat beide bedrijven distribiteur zijn van Alliance; een toonaangevend merk op het gebied van landbouw-, bosbouw- en agro-industriële banden. Jaap Vollaard, Directeur bij Zuid West Banden, vervolgt: ‘’Alliance is één van de meest vertrouwde merken binnen de landbouwsector. Het assortiment van Alliance breidt zich voortdurend uit en bevat vele maten en profielen voor de meest uiteenlopende soorten machines.’’

‘’Of het nu mest-, zaai-, poot-, of oogsttijd is, onze klanten moeten altijd snel de banden in huis kunnen hebben, die ze nodig hebben. Zowel Zuid West als Heuver zorgt ervoor dat ze de juiste banden op het juiste moment in voldoende aantallen op voorraad hebben. Door onze samenwerking kunnen we voortaan een nog betere beschikbaarheid garanderen.’’

Zuid West Banden en Heuver Banden samen op AgroTechniek Holland

Van 11 tot en met 14 september 2024 vindt AgroTechniek Holland - de grootste, openlucht techniekbeurs van Nederland - in Biddinghuizen plaats. In samenwerking met Alliance zullen Zuid West Banden en Heuver Banden met een gezamenlijke stand aanwezig zijn. Gedurende deze vier dagen zal een groot team van landbouwspecialisten aanwezig zijn om klanten en geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden, die Zuid West Banden en Heuver met onder andere het merk Alliance te bieden hebben.

"Voor ons is AgroTechniek een uitgelezen kans om invulling te geven aan onze nieuwe samenwerking. Bovendien viert Alliance tijdens AgroTechniek Holland haar 70-jarige jubileum. Als dé Alliance-distribiteurs voor de Benelux, vieren wij dit graag samen met onze klanten. Ons standnummer is W05-2 op veld B."

- Elmer Wiemer, Financeel Directeur bij Heuver Group.

Samenwerking maakt beide bedrijven nog interessanter voor de markt

De vernieuwde combinatie zorgt ervoor dat Zuid West Banden en Heuver Banden als geheel nóg interessanter worden voor de markt. Zij hebben daarbij alle kennis en ervaring in huis op het gebied van landbouwbanden en -wielen.

Hoewel de samenwerking wordt geïntensiveerd, blijven Zuid West Banden en Heuver Banden zelfstandig opereren in hun eigen regio’s. Voor het dagelijkse klantcontact verandert er niets; de vertrouwde gezichten en deskundigheid blijven beschikbaar en bereikbaar. Klanten blijven dus profiteren van het plezierige contact en de specialistische kennis die ze gewend zijn.

Met hun intensievere samenwerking leggen Zuid West en Heuver een sterk fundament voor de toekomst, waarmee zij hun positie als toonaangevende landbouwspecialisten verder versterken en hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn.