Heuver Banden wordt distributeur van Nokian Heavy Tyres voor de BeNeLux

- PERSBERICHT - Heuver Banden kondigt met trots de uitbreiding aan van haar distributieovereenkomst met Nokian Heavy Tyres. Voortbouwend op het partnerschap, dat in 2023 voor de Franse markt werd gelanceerd, mag Heuver Banden zich vanaf 1 mei 2024 óók als mede-distributeur van Nokian Heavy Tyres beschouwen voor Nederland, België en Luxemburg. Met de toevoeging van Nokian Tyres aan haar portfolio kan Heuver Banden haar klanten binnen de BeNeLux een nog uitgebreider productaanbod bieden op het gebied van banden voor agrarische toepassingen.

Breed distributienetwerk garandeert een goede beschikbaarheid

“Bij de productie van premium-banden hoort ook een premium-service. We zijn er dan ook trots op, dat we mede-distributeur zijn geworden van Nokian Tyres voor de BeNeLux. We zien het als een verrijking om één ​​van de meest gerenommeerde premium-bandenmerken in de agrarische- en industriële sector aan ons assortiment toe te kunnen voegen”, zegt Laura van den Heuvel, Sales Director bij Heuver Banden. “Voor de distributie van de banden van Nokian Tyres werken we in het Noorden en Oosten van Nederland en de regio Venlo nauw samen met de firma’s Profile Heuver, Bevri Banden en Kuil Banden, welke – net als Heuver Banden – ook onder de Heuver Group vallen. Dankzij dit brede distributienetwerk hebben onze klanten altijd onmiddellijk toegang tot het volledige productportfolio van Nokian Tyres. Dit heeft er zeker toe bijgedragen, dat Nokian Tyres besloten heeft de distributieovereenkomst met Heuver Banden voor de BeNeLux-markt uit te breiden.”

Uitstekende kwaliteit en een voortdurend groeiend assortiment

Enno Schottert, Business Unit Manager Landbouw bij Heuver Banden: “De banden van Nokian Tyres zijn al jaren bekend op de BeNeLux-markt en staan ​​garant voor een uitstekende kwaliteit. Het productportfolio van Nokian Heavy Tyres is daarbij de afgelopen vijf jaar enorm uitgebreid en zal ook in de nabije toekomst blijven groeien. Heuver Banden beschikt over een ruime voorraad bandenmaten en -profielen voor de meest uiteenlopende typen machines; variërend van radiale tractorbanden, flotation-banden, bosbouwbanden, banden voor graafmachines en MPT-banden. Hiermee kunnen wij onze klanten voortaan nóg beter voorzien van hoogwaardige landbouwbanden; niet alleen in de standaardsegmenten, maar ook in de verschillende nichemarkten die tot het agrarische segment behoren.”

Complementaire waarden

Nokian Tyres ontwikkelt al jaren premium-producten ten behoeve van de moderne en intensieve landbouw en industrie. Alle banden van Nokian Tyres zijn het resultaat van Finse innovatie, onderzoek en productontwikkeling. Daarnaast beschikt Heuver Banden over meer dan 55 jaar ervaring op het gebied van de distributie van landbouwbanden. Enno Schottert vervolgt: “Onze klanten stellen tegenwoordig steeds meer eisen aan service, technisch advies en een snelle respons. Dankzij onze nog intensievere samenwerking met Nokian Tyres, kunnen wij perfect aan deze eisen voldoen. Nokian Tyres en Heuver Banden hebben vergelijkbare waarden. Met onze gezamenlijke ervaring hebben we de perfecte combinatie gevonden om voor een nog sterkere aanwezigheid op de Benelux-markt te zorgen.”